Все для вишивання: домоткане полотно, льон, поплін, нитки та інше...

Інтернет-магазин тканин та ниток для вишивання

Бажаєте купити тканини, домоткане полотно, льон? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на тканини!!!.

(068)004-89-17 з 9до 20
(099)006-08-72, (093)805-36-02_


Вишивальниця черпає узори… зі снів


Вишивальниця черпає узори… зі снів

Вишивальниця, відома просвітянка з Рівного Вероніка Велігурська, вважає, що кожен українець у своєму гардеробі обов’язково повинен мати сорочку-вишиванку.
Цікаво, що вишиванки рівнянки носять Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко.
- Коли я прямую вулицями чужої країни, українці, які мешкають там, обов’язково підходять і торкаються тих хрестиків руками, – каже пані Вероніка. – Вони кажуть, що за кордоном мають усе, окрім батьківщини.
Вишиває майстриня усе життя. Кожна з її вишивок обов’язково має назву – “Чумацький шлях”, “Малинові дзвони”, “Літо”, “Летять галки”, “Ой чого ти почорніло, зеленеє поле?”, “Золотиста осінь”, “Контрасти” тощо. Буває, іноді сюжет потрібно довго виношувати, але часто він спадає на думку несподівано. А робота “Малинові дзвони” Вероніці Велігурській просто наснилася.
Є у майстрині сорочка, яка приносить удачу. Її одягав на екзамени племінник Вероніки Велігурської. Він склав їх успішно, а потім оповідав: “Та хіба ці професори слухали, що я розповідаю? Вони все розглядали мою диво-сорочку!”. Побачити вишиванки пані Вероніки можна чотири рази на рік – у Рівному на День матері, на “Музейній гостині”, на День незалежності України і на річницю битви під Берестечком у Пляшевій.
Має майстриня й зошити з відгуками вдячних поціновувачів “чарівних хрестиків”. Саме вони дають натхнення для подальшої роботи. Зокрема, пані Вероніка була зворушена, коли у тому зошиті прочитала вірші, які присвятили їй пластуни.

Джерело:

Наталка ПАХАЙЧУК, “Сім’я і дім”

Немає коментарів:

Дописати коментар