Все для вишивання: домоткане полотно, льон, поплін, нитки та інше...

Інтернет-магазин тканин та ниток для вишивання

Бажаєте купити тканини, домоткане полотно, льон? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на тканини!!!.

(068)004-89-17 з 9до 20
(099)006-08-72, (093)805-36-02_


Вишивка хрестиком для початківців


Вишивка хрестиком для початківців



Якщо ви все-таки зважилися зануритися в таку трудомістку роботу, як вишивка хрестиком, то, як мінімум, ви повинні отримувати задоволення від вишивання. В протилежному випадку – навіть не намагайтеся, терпіння у вас все одно не вистачить.

На початку роботи ви повинні дізнатися все про тканину, на якій ви вишиваєте. Перевірте, чи не сиплеться вона, якість тканини прямо залежить від її вартості, тому купите ту, яку вам дозволяє бюджет.

Зараз з’явилася безліч ниток, наприклад, нитки з люрексом, або вручну пофарбовані муліне. Це може вам стати в нагоді при виборі кольору малюнка.
Майте на увазі, що деякі нитки, наприклад шовк, не слід змочувати перед вишиванням. Для вишивки хрестиком, використовуйте гобеленову голку. Такі голки мають закруглений кінець, який не проколює, а розсовує волокна тканини, а також велике вушко, в порівнянні з голками для шиття. Пропорційність така: чим більше номер голки, тим вона менше.
Голка повинна бути досить велика для того, щоб Ви могли переміщати нитку крізь тканину з мінімальним зусиллям. Це зменшує тертя, знос полотна і муліне. На вибір товщини голки також впливає товщина ниток, а також число кількість волокон.
Вишивку хрестиком слід починати з центру. Складіть тканину навпіл. Так ви знайдете середину. Уважно подивіться на мотив і спробуйте визначити найкраще місце для початку. Кожен проект має таке місце.
Розташування початку може залежати від напрямку, в якому Ви вишиваєте. Пам’ятайте, що при вишивці хрестиком, все стібки повинні бути зроблені в одному і тому ж напрямку. Вони можуть бути в зворотному напрямку тільки в одному випадку – для досягнення деякого зорового ефекту. Це бажано робити тим, хто добре опанував техніку вишивки хрестиком.
Видів стібків декілька: традиційний метод, при якому ви закінчуєте попередній хрестик і починаєте наступний. У данському методі спочатку вишивають половину хрестика, і закінчують хрестики у міру того, як повертаються.
Більшість людей для вишивки хрестиком використовують обидва методи. Наприклад, у такій комбінації: датський метод для більшості стібків і традиційний метод для ізольованих хрестиків.
Деякі рекомендують вишивати горизонтальні ряди датським методом, а вертикальні – традиційним способом. В такому випадку всі стібки на зворотному боці роботи будуть направлені вертикально. Багато хто вважає датський метод більш швидким, але при вишиванні цим методом виникає менше плутанини з місцеположенням на тканині.
Але головне, при вишивці хрестиком кращий спосіб той, в результаті якого виходить акуратний вид зворотної сторони вишивки.
Способи для того, щоб заховати нитку, схожі на ті, які застосовуються для закріплення нитки.
Пам’ятайте, що при вишивці хрестиком не можна робити вузликів ні в якому разі. Виняток можуть становити лише ізольовані хрестики. Проведіть окремо кожною ниткою по вологій губці безпосередньо перед вишиванням. Нитки стануть більш плоскими і гладкими і будуть краще лягати.

Немає коментарів:

Дописати коментар