Все для вишивання: домоткане полотно, льон, поплін, нитки та інше...

Інтернет-магазин тканин та ниток для вишивання

Бажаєте купити тканини, домоткане полотно, льон? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на тканини!!!.

(068)004-89-17 з 9до 20
(099)006-08-72, (093)805-36-02_


Поради при вишиванні хрестиком


Поради при вишиванні хрестиком



Якщо ви все ж таки зважилися на таку трудомістку роботу, як вишивання хрестиком, то, як мінімум, ви повинні одержувати задоволення від вишивання. У протилежному випадку - навіть не намагайтеся, терпіння у вас все рівно не вистачить.
Спочатку роботи ви повинні довідатися все про тканину, на якій ви вишиваєте. Перевірте, чи не сиплеться вона, якість тканини прямо залежить від її вартості.
Зараз з'явилася безліч ниток, наприклад, нитки з люрексом, або вручну пофарбовані муліне. Це може Вам знадобиться при виборі кольору малюнка.Майте на увазі, що деякі нитки, наприклад шовк, не слід змочувати перед вишиванням.
Для вишивання хрестом, використовуйте гобеленову голку. Такі голки мають закруглений кінець, що не проколює, а розсовує волокна тканини, а також велике вушко, у порівнянні з голками для шиття. Пропорційність така: чим більше номер голки, тим вона менше. Голка повинна бути досить велика для того, щоб Ви могли переміщувати нитку крізь тканину з мінімальним зусиллям. Це зменшує тертя, знос полотнини і муліне. На вибір товщини голки також впливає товщина ниток, а також число кількості волокон.
Вишивку хрестом варто починати з центру. Складіть тканину навпіл. Так ви знайдете середину. Уважно подивіться на мотив і спробуйте визначити найкраще місце для початку. Кожен проект має таке місце. Розташування початку може залежати від напрямку , у якому Ви вишиваєте.
Пам'ятайте, що при вишивці хрестом, усі стібки повинні бути зроблені в одному напрямку. Вони можуть бути в зворотному напрямку тільки в одному випадку - для досягнення деякого зорового ефекту. Це бажано робити тим, хто добре опанував техніку вишивки хрестом.
Видів стібків є декілька:
- традиційний метод, при якому ви закінчуєте попередній хрестик і починаєте наступний;
- датський метод, в якому спочатку вишивають половину хрестика, і закінчують хрестики в міру того, як повертаються.
Більшість людей для вишивки хрестом використовують обидва методи. Наприклад, у такій комбінації: датський метод для більшості стібків і традиційний метод для ізольованих хрестиків.
Дехто рекомендує вишивати горизонтальні ряди датським методом, а вертикальні - традиційним способом. У такому випадку усі стібки на зворотній стороні роботи будуть спрямовані вертикально. Багато хто вважає датський метод більш швидким. При вишиванні цим методом виникає менше плутанини з місцем розташування на тканині.
Але головне, при вишивці хрестом віддавати перевагу способу, в результаті якого виходить акуратний вигляд зворотної сторони вишивки.
Способи схову нитки схожі на ті, що застосовуються для закріплення нитки.

Немає коментарів:

Дописати коментар